pondělí 3. května 2010

Doposavadní rekapitulace lemurova útěku!

Jelikož mi na e-mail bylo zasláno více videií, které zachytávají výskyt lemura ve volné přírodě, tak jsem připravila malou rekapitulaci, která shrnuje lemurovi doposavadní výskyty:

14.3.2010: Lemur zachycen rodinnou na cestě do pražské Zoo
V tomto videu se lemur objevil na jednom z kamenů, které lemují část, která je blízko východu ze Zoo Praha. Jeho výskytv Tróji byl potvrzen dalšími lidmi.



Další svědectví:

19.3.2010: Lemur pobíhá na Stromovce
Jeden z návštěvníků parku Stromovka zachytil probíhajícího lemura při procházce se svým psem. Na začátku videa se lemur pouze mihne v pravé části obrazovky - poté vlevé části než zaběhně za jeden z keřů. Tento výskyt potvrdil i zpravodajský server TN.cz



Následující obrázek je pouze screenshoot:

Následně jsem na Facebook fan page Zoo našla informaci ze strany Zoo Praha, která útěk lemura z pražské Zoo dementuje. Utekl tedy lemur soukromému chovateli?


26.3.2010: Lemur jede
Velice krátké video, kde řidič automobilu zachytil velmi velké překvapení v kufru jiného automobilu, pravděpodobně někde na okraji Prahy.





Lemur urazil pravděpodobně pořádnou dálku, kam míří? V současnosti je jeho poslední výskyt údajně zachycen na jednom z míst dálnice D1 směrem na Brno.



View Larger Map

2 komentáře:

  1. To je neuvěřitelný! Takový malý zvířátko a taková dálka! Snad je v pořádku!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Nechapu, komu mohl utect - chudak!

    OdpovědětVymazat